• Pogosta vprašanja

 • Kako najamem zasebnega detektiva?

  Preden najamete zasebnega detektiva se prepričajte ali detektiv izpolnjuje vse zakonske pogoje in je vpisan v evidenco detektivov pri Detektivski zbornici RS. Zasebni detektiv, ki ni vpisan v evidenco pri Detektivski zbornici RS ne sme opravljati poizvedovalne dejavnosti.

  Pokličite detektiva in se dogovorite za sestanek. Na sestanek prinesite vso morebitno dokumentacijo (slike, naslove, verodostojne listine…), ki bo zasebnemu detektivu olajšala delo, vam pa privarčevali denar. Na sestanku se boste dogovorili za postopek, okvirno ceno detektivske storitve in pričakovan rezultat. Ne pozabite na osebni dokument.

  Kako poteka naše delo?

   

  1. KONTAKTIRATE NAS KOT VAM JE NAJLAŽJE
  Za vas smo dosegljivi vsako uro, vsak dan v letu. Nas nas se lahko obrnete takoj, ko potrebujete pomoč.

  Kontaktirajte nas, kakor je vam najlažje:
  Po telefonu: 031 827 471, 040 607 555
  Po mejlu: info@detekta.si
  Preko Facebooka: https://www.facebook.com/detekta.detektiv/?ref=aymt_homepage_panel
  Po klasični pošti: Detekta d.o.o., Clevelandska ulica 25, 1000 Ljubljana

  Na klice odgovorimo takoj, v kolikor pa smo sredi primera ali sestanka vas pokličemo nazaj v roku ene ure. Pisna komunikacija je nekoliko počasnejši način izmenjave informacij, a zagotovo vam odgovorimo še v istem dnevu.

  2. PRISLUHNEMO VAŠEMU PRIMERU

  Namen prvega srečanja je, da prisluhnemo vam in zberemo zadosti informacij, na podlagi katerih vam lahko iskreno povemo, kaj lahko za vas naredimo. V kolikor presodimo, da primera ne moremo rešiti, bodisi ker nam tega detektivska licenca ne omogoča ali pa so pričakovanja stranke previsoka, vam to povemo takoj. Praznih obljub ne dajemo, saj se zavedamo, da bi bili sicer vaši stroški najema detektiva vrženi skozi okno, česar pa si ne želimo. V kolikor je v naši moči, vas v takšnem primeru usmerimo naprej in svetujemo kako nadaljevati.

  Lokacijo sestanka prilagodimo vam, predvsem tako da se boste počutili dobro in varno.

  Vse, kar nam poveste obravnavamo skrajno diskretno, kot bi varovali državne skrivnosti. Naš detektiv je bivši časnik Slovenske vojske, kjer je bila diskretnost ena najpomembnejših vrednot, zato mu lahko popolnoma zaupate. Vsi sodelavci Detekte so v skladu s slovensko zakonodajo zavezani k molčečnosti in varovanju poklicnih skrivnosti.

  3. ZBEREMO PODATKE IN PRIPRAVIMO NAČRT DELA

  Dober organizacijski načrt je ključen, da lahko ustrezno ocenimo potreben čas, opremo, strokovne sodelavce in nenazadnje stroške, ki so za stranko pogosto vprašanje številka ena. Naše delo maksimalno optimiziramo, da smo za stranko cenovno sprejemljivi.  Vendar stroškov ne krčimo na račun naše uspešnosti! Prisegamo namreč na kvaliteto, ki smo jo zgradili tekom let izkušenj in pridobljenega znanja.

  Če prejmete nižjo ponudbo, bodite zelo previdni. Lahko gre za izvajalca brez licence, potrebnega znanja ali ustrezne opreme. V takšnem primeru uspešnost primera in kvaliteta storitev zelo vprašljiva. Obrnite se na nas in razrešili bomo vsakršno negotovost.

  V kolikor se dogovorimo za sodelovanje, detektiva pisno pooblastite, da v vašem imenu in za vašo korist pridobiva potrebne podatke in informacije. Tako se reševanje primera lahko začne.

  4. SEZNANIMO VAS Z VSEM, KAR MORATE VEDETI

  Stranko vselej v naprej seznanimo s stroški, morebitnimi pomisleki in celotnim postopkom dela. Vse negotovosti razrešimo na začetku, saj je le popolno zaupanje ključ za uspešno sodelovanje.

  5. STOPIMO V AKCIJO

  Za naše nemoteno delo je del stroškov potrebno poravnati vnaprej, saj moramo zagotoviti vso potrebno opremo in zunanje ustrezno usposobljene strokovne sodelavce. Tretjino pogodbenega zneska je potrebno poravnati pred pričetkom obravnave.  Z delom lahko pričnemo takoj, ko prejmemo dogovorjeni avans.

  Če naročnik razpolaga z omejenimi sredstvi, opravmo delno storitev znotraj obsega sredstev v več časovnih obdobjih. Zaupajte nam svoje skrbi in skupaj jih bomo rešili!

  6. SPROTNE INFORMACIJE, STROKOVNA POROČILA IN DOKAZILA

  Stranka je s potekom dela seznanjena na dnevni bazi, vsakokrat ob zaključku dnevno začrtanih nalog, ki se tičejo primera. V primeru nejasnosti ali nedogovorjenih okoliščin, se slišimo sproti in dorečemo podrobnosti, ki so pomembne za uspešno napredovanje.

  Stranka prejme strokovno poročilo z vsemi elementi, ki je v nadaljnjih postopkih lahko uporabno kot dokazno gradivo pred sodišči in drugimi organi. Skupaj s poročilom stranka prejme tudi dokazno gradivo, ki je orodje pravice za nadaljevanje postopkov.

  7. ZAKLJUČEK PRIMERA, A NAŠA SKRB ZA VAS OSTANE

  Ko je dogovorjeno delo opravljeno in zbrana zadostna količina informacij in dokaznega gradiva zaključimo primer. A za nas ostaja vaše počutje zelo pomembno tudi po zaključku primera. Zato z veseljem ostanemo z vami v stiku, spremljamo vašo varnost in vam po potrebi še pomagamo in svetujemo. Tukaj smo za vas.

  Imam občutek, da me partner vara. Kako mi lahko pomagate?

  Proces dokazovanja nezvestobe se začne z zaupnim pogovorom. Zavedati se morate, da je lahko rezultat zelo boleč, zato priporočamo, da primer prevzame naša detektivka, ki ima osebne izkušnje in vam bo znala v vseh fazah dokazovanja tudi pravilno svetovati. Naša izvedenka za preiskovanje področja nezvestobe se bo z vami v miru pogovorila, poiskala znake varanja in nato zbrala dokazno gradivo. Zato je priporočljivo, da na sestanku posredujete čim več informacij, ki bodo detektivki koristile pri postopku zbiranja dokazov o nezvestobi.

  Koliko stane najem zasebnega detektiva?

  Ceno detektivske storitve delno ureja Detektivska zbornica RS, ki je predpisala priporočeno ceno urne postavke detektiva in ta znaša 70 eur na uro, v praksi pa je cena lahko tudi drugačna, odvisno od dogovora med naročnikom in zasebnim detektivom. Zasebnemu detektivu je potrebno plačati tudi kilometrino, dnevnice in druge potrebne razumne stroške, da naročniku lahko reši primer.

  Lahko se zgodi, da zasebni detektiv kljub trudu, znanju, izkušnjami in delu, ki ga je vložil v reševanje, primera ne more rešiti. Lahko so rezultati drugačni od pričakovanj naročnika. Tudi v takem primeru je naročnik dolžan poravnati pogodbeno dogovorjeni znesek.

  Običajno je potrebno zasebnemu detektivu plačati predujem za tekoče stroške pred pričetkom preiskovanja primera. Zasebnega detektiva lahko najamete tudi z mesečnim pavšalnim zneskom, kjer se dogovorite za količino opravljenega dela s strani detektiva. Tak način se običajno izkaže kot najboljša in najcenejša rešitev, še zlasti, kadar gre za zahtevnejši primer.

  Naša detektivska agencija se o ceni detektivske storitve vedno dogovori z naročnikom v naprej. Smo prilagodljivi tudi v primeru, da naročnik razpolaga z omejenimi sredstvi.

  Dostopni smo za vsakogar, oglejte si naš cenik >>

  Partner skriva skupno premoženje in blati moje ime pred prijatelji. Nujno moram začeti z ločitvijo, a me je strah. Mi lahko pomagate?

  Skoraj pri vsakem primeru ločitve se zasebni detektivi srečujemo s podobnimi primeri. Partner skrije premoženje in blati ime svoje nekdanje partnerke. Takoj poiščemo skupno premoženje, ki sta ga ustvarila v zakonu, da ga s pomočjo pravnika ustrezno zavarujemo. Bivši zakonec ga tako ne more odtujiti ali kako drugače obremeniti. Blatenju dobrega imena je kaznivo dejanje zoper čast in dobro ime (žaljiva obdolžitev, opravljanje, obrekovanje), ki se preganja z zasebno tožbo. Rok da jo vložite je zelo kratek, zato je dokaze potrebno zbrati takoj, da možnost tožbe nebi zastarala.

  Fant mi skriva njegov Facebook profil. Ali lahko vdrete vanj, ker me zanima s kom se pogovarja?

  Vdiranje v Facebook profil ali katerokoli družbeno omrežje je kaznivo dejanje, zato vam tako vedenje odsvetujemo. Zasebni detektiv vam v primeru izvenzakonske skupnosti lahko preveri partnerjevo nezvestobo na drug, a zakonit način.

  Žena se zadnje čase zelo čudno obnaša. Kako naj se prepričam ali me žena vara?

  Pred dokazovanjem partnerske nezvestobe se je potrebno prepričati ali gre res za nezvestobo, saj je potrebno izključiti vse ostale možnosti. V kolikor obstaja možnost, da vas partnerka vara, je potrebno določiti časovnico teh aktivnosti. Varanje se največkrat dogaja ravno v času, ko je partner zaposlen ali odsoten in sam ne more preveriti kaj se pravzaprav dogaja z njegovo partnerko. Pri varanju se največkrat kažejo znaki varanja, ki so vam morda na prvi pogled nevidni in so podobni tako pri moškemu kot pri ženski. Zasebni detektiv bo pripravil načrt kako bo pridobil dokaze, s katerim bo potrdil ali ovrgel nezvestobo vaše žene.

  Moj izven zakonski partner je zelo ljubosumen. Pred časom mi je za rojstni dan kupil nov telefon in od takrat se mi dogajajo čudne stvari. Kadar grem v trgovino in predolgo čakam v vrsti, me kliče in sprašuje, zakaj sem toliko časa v trgovini Včeraj me je napadel, ker sem prijateljici poslala sliko preko Viber-a. Natančno in vedno ve s kom sem, kje sem in kaj se pogovarjam. Zmešalo se mi bo, ker nimam več nobene zasebnosti. Prosim pomagajte mi!

  Skoraj zagotovo imaste na vašem pametnem telefonu nameščen vohunski program, ki vašemu partnerju omogoča popoln nadzor nad vašo komunikacijo. Klici, SMS sporočila, elektronska pošta, slike, zgodovina brskanja na spletu, Facebook, Messenger, Skype, WhatsApp, Viber, WeChat, Hangouts, Badoo, Twoo, Tinder, Linkedln in vse ostale komunikacije preko aplikacij se beležijo na serverju vohunskega programa.

  Vaš partner lahko preko vmesnika spremjla vse, kar počnete preko vašega telefona. Pokličete nas iz telefona, ki ni vaš, da se dogovorimo za sestanek znotraj vašega delovnega časa. Tako vašega pogovora z nami ne bo zaznal in vas tudi ne bo nadzoroval. Vaš telefon bomo strokovno pregledali in se skupaj odločili, kako naprej.

  Moj 6 letni sin želi ponovno stopiti v stik z očetom. Razšli smo se že pred leti in po zadnjih informacijah živi nekje v tujini. Nama lahko kako pomagate?

  Iskanje pogrešanih ali skritih oseb je en izmed področij dela zasebnega detektiva. Posredujte nam čim več relevantnih informacij o očetu, njegovih sorodnikih, slike očeta, rojstni list vašega sina in ostalo dokumentacijo, ki nam bo pomagala izslediti pogrešanega očeta v tujini. Če bo potrebno se bomo povezali s kolegi iz tujine, da bomo lahko ugodno rešili vaš primer.