• Nezakonito na delovnem mestu

  Marsikdo bi se ob trditvi, da biti delodajalec ni najlažje, namuzal češ: “Kaj pa jim je težkega? Imajo višje plače kot zaposleni in samo delegirajo naloge.”

  V podjetju Detekta se večkrat soočamo z obupanimi delodajalci. Razcepljeni so med dejstvom, da se med zaposlenimi dogaja nekaj nezakonitega in možnostjo poseganja v zasebnost zaposlenih. Res. Večina delodajalcev, ki se obrne na podjetje Detekta, najprej potrebuje iskren pogovor. Pogovor o slutnji, da se v podjetju dogaja kraja, da so zaposleni na delovnem mestu pod vplivom alkohola ali da so bolniški staleži neutemeljeni. Šele potem se preudarno odločijo za naslednji korak. V agenciji Detekta jim diskretno prisluhnemo in strokovno svetujemo. Imamo širok spekter znanja, izkušenj in pravnih možnosti za ukrepanje. A dobrobit zaposlenih in poštenost do slehernega delavca ostajata na prvem mestu!
  Stisko delodajalcev razumemo. Če nekdo z neustrezno navedenim krajem bivanja vsak mesec zasluži nekaj 100 eur več, ko bi smel; Če zaposleni prevoznik ob točenju goriva, pristavi kantico vsakokrat se za svoje zasebno vozilo in podjetje oškoduje za 20.000 eur; Če sodelavci zaposlenega dlje časa pogrešajo zaradi namišljenih bolniških dopustov, ta pa med tem v tujini dodatno služi z delom pri konkurenci… To so resnični primeri, s katerimi se srečuje nas zasebni detektiv v agenciji Detekta. In po vsem tem, res ne moramo biti ravnodušni. Delodajalcem bi v teh situacijah radi pomagali, a s srčno mislijo na dobrobit zaposlenih.
  Več o tem, kako se spopadamo z neljubimi primeri kršitev na delovnem mestu, so pisali na 24ur.com. Vabimo vas, da si odličen prispevek preberete >>. Dodali so se nekaj simpatičnih fotografij z našo ljubo detektivsko psičko Galo.
  nezakonito_na_delovnem_mestu
  fotovir: Nataša Kralj, 24ur.com