• Bioritem detektiva je kot kameleon

   

  Številčno smo se v agenciji Detekta okrepili, a le za en prijeten delovni dan. Oktobra nas je prijetno presenetil klic OŠ Komenda s sijajno prošnjo. Dijaki so imeli možnost en dan preživeti v vlogi poklica, ki si ga želijo opravljati. Veseli nas, da se dve dijakinji zanimata tudi za poklic detektiva. Želeli sta si dan preživeti prav v naši agenciji Detekta, v družbi našega zasebnega detektiva.

  Zanimala so ju področja detektivskega dela, ki pri nas obsegajo tako sodelovanja s podjetji (vročanje zaupnih dokumentov in predmetov višje vrednosti, opravljanje testov na droge in alkohol, zmanjševanje varnostnih tveganj v podjetjih, preverjanje bolniških odsotnosti, potnih stroškov ter spoštovanja konkurenčnih klavzul in prepovedi) kot tudi fizičnimi osebami (zlasti primeri nezvestobe, iskanje pogrešanih in skritih oseb ter premoženja dolžnikov) doma in v tujini.

  Dijakinjama smo predstavili opremo, ki jo uporabljamo pri našem delu za zbiranje pravnomočnega dokaznega gradiva ter nekaj splošne zakonodaje, ki se tiče detektivskega dela. Spoznali sta naše pristojnosti ter pogoje, ki jih mora detektiv izpolnjevati za opravljanje poklica. Niso pa le formalni pogoji, ki omogočajo pridobitev detektivske licence. Tudi osebnostne karakteristike so pri tem ključne. Naš delavnik se nikoli ne zaključi. V pripravljenosti smo 24 ur na dan, dokazno gradivo pogost zbiramo prav ponoči. Naš bioritem je kakor kameleon, ki se prilagaja, glede na potrebe in lastnosti okolice. Ure in ure potrpežljivega čakanja,  tudi v mrazu, brez malice, stranišča in svežega zraka. Delo detektiva je izjemno zanimivo, tudi prijetno in zabavno. A izredno naporno in zagotovo ne za vsakega navdušenca. A dekleti, ki sta nas obiskali, sta pokazali veliko mero zanimanja, zato smo prepričani, da v obeh gori prava detektivska žilica in pogumen, močan ter iznajdljiv detektivski karakter.

  Vsak poklic ima svoje prednosti in slabosti. Teorije poznamo veliko, praksa in izkušnje so naše zlato, ki ga z veseljem delimo, kolikor smemo. Včasih pa nam zmanjka nekaj mladostne radoživosti, zagona in eksplozije energije. To sta nam prinesli dijakinji osnovne šole Komenda in srčno veseli smo njunega obiska.

  Srečno pot in pravo odločitev pri izbiri poklica želimo vsem dijakom. Če razmišljate o poklicu detektiva, smo vam v agenciji Detekta z veseljem na razpolago za kakšen nasvet in odgovor. Pri nas je sodelovanje vselej vzajemno, obogati obe strani. Vabljeni, da se obrnete na nas >>

  detektivski_poklic_2 detektivski_poklic