• Delodajalci, poskrbite za dobro počutje in motiviranost svojih zaposlenih!

   

  V Delu ta teden ponovno opozarjajo na visoko porast bolniških odsotnosti z dela. Prispevek (>>) odlično nakazuje problematiko odnosov med delodajalci in zaposlenimi. Novinarka ugotavlja, da bolniški dopusti postajajo vse bolj sociološko kot zdravstveno vprašanje. Močno pa obremenjujejo zdravstveno blagajno, ki dopušča dolge čakalne vrste pri specialistih in hkrati plačuje večletne bolniške odsotnosti. Takšnih je v Sloveniji sedaj že okoli 6500. Trend se bo povečeval, če začaranega kroga preobremenjenosti in nizke samopodobe zaposlenih ne bomo prekinili.

  Mnogo teh je namreč posledica tudi ali predvsem slabih odnosov delodajalca do zaposlenega. In zelo se strinjamo z mnenjem, da bi bilo potrebno ukrepati najprej na ravni dobrega počutja zaposlenih. Zglede lahko iščemo v dobri praksi tujih držav. Te spodbujajo krajši delovni čas, delo od doma, ter kvalitetno poplačilo nadurnega dela.

  Delodajalce, ki se soočajo z visoki deležem bolniških staležev, želimo torej spodbuditi, da najprej storijo vse kar je v njihovi moči, da se bodo zaposleni z veseljem vračali na delovno mesto in domov odhajali zadovoljni in motivirani za nove delovne podvige.

  Kadar pa delodajalec klub vsemu potrebuje pomoč pri nadzoru bolniških staležev, smo s svojim znanjem, pristojnostmi in izkušnjami tukaj detektivi v agenciji Detekta. Zagotavljamo najkvalitetnejše storitve s področja zmanjševanja števila in trajanja bolniških staležev preko kontrole ali nadzora bolniških odsotnosti (>>). Z zaposlenimi na željo delodajalca profesionalno in diskretno vzpostavimo kontakt in preverimo dejansko stanje bolniške odsotnosti. Naše pristojnosti nam omogočajo, da pri tem zberemo pravnomočne dokaze, ki delodajalcu omogočajo sprožitev postopka proti kršitelju.

  V kolikor vam lahko pomagamo pri zmanjševanju bolniških odsotnosti (>>) in s tem nepotrebnih poslovnih stroškov, nas kontaktirajte. Dosegljivi smo vse dni v letu, 24 ur na dan. Kontakt >>

   

  bolniske_odsotnosti